Pieczona pierś z indyka – pyszna na obiad i do kanapek
Pieczona pierś z indyka to pyszne, chude i aromatyczne mięso, które można podać zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno np. jako wędlinę do kanapek. Jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa i łatwa w przygotowaniu. Pierś z indyka to chude mięso, bogate w białko i niskokaloryczne. Jest doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę. Ponadto, ma delikatny smak, który łatwo łączy się z różnymi przyprawami i dodatkami.
To doskonała baza do wielu potraw. Możesz ją podać:
W tortilli: zawinięta w tortillę z warzywami i ulubionym sosem.
Przygotuj marynatę: olej, musztardę i wszystkie przyprawy wymieszaj ze sobą.
Mięso umyj, osusz i natrzyj przygotowaną marynatą z każdej strony. Odstaw na minimum 30 minut, a najlepiej na kilka godzin (lub nawet na noc), aby mięso nabrało smaku.
Mięso z indyka zwiąż sznurkiem, aby zbytnio nie rozchodziło się na boki. Przełóż do naczynia żaroodpornego i nakryj pokrywką.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C i piecz przez 1 godzinę i 15 minut. Następnie zdejmij przykrycie i piecz jeszcze około 15 minut.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…