Pieczona pierś z indyka – pyszna na obiad i do kanapek
Pieczona pierś z indyka to pyszne, chude i aromatyczne mięso, które można podać zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno np. jako wędlinę do kanapek. Jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa i łatwa w przygotowaniu. Pierś z indyka to chude mięso, bogate w białko i niskokaloryczne. Jest doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę. Ponadto, ma delikatny smak, który łatwo łączy się z różnymi przyprawami i dodatkami.
To doskonała baza do wielu potraw. Możesz ją podać:
W tortilli: zawinięta w tortillę z warzywami i ulubionym sosem.
Przygotuj marynatę: olej, musztardę i wszystkie przyprawy wymieszaj ze sobą.
Mięso umyj, osusz i natrzyj przygotowaną marynatą z każdej strony. Odstaw na minimum 30 minut, a najlepiej na kilka godzin (lub nawet na noc), aby mięso nabrało smaku.
Mięso z indyka zwiąż sznurkiem, aby zbytnio nie rozchodziło się na boki. Przełóż do naczynia żaroodpornego i nakryj pokrywką.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C i piecz przez 1 godzinę i 15 minut. Następnie zdejmij przykrycie i piecz jeszcze około 15 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…