Surówka z czerwonej kapusty – kolorowy dodatek do każdego posiłku
Surówka z czerwonej kapusty, marchewki, cebuli i jabłka to nie tylko zdrowe, ale i niezwykle smaczne danie, które doskonale uzupełni każdy posiłek. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a możliwości jej wykorzystania są niemal nieograniczone.
Surówka z czerwonej kapusty doskonale komponuje się z różnymi daniami. Oto kilka propozycji, z czym podawać tę smaczną surówkę:
Kapustę pokrój drobno nożem lub na szatkownicy. Marchew, cebulę i jabłka obierz ze skórki. Marchew zetrzyj na tarce o średnich oczkach, cebulę pokrój w piórka. Jabłka pokrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i również zetrzyj na tace.
Składniki przełóż do jednej miski, dodaj sok z cytryny, sól i cukier. Wszystko wymieszaj ręką, lekko ugniatając. Miskę odstaw na godzinę w temperaturze pokojowej.
Po tym czasie do surówki dodaj majonez, jogurt, musztardę i pieprz. Jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na godzinę.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…