Przepis na lekką i orzeźwiającą sałatkę. Lubię ją jeść jedynie z pieczywem, ale jako dodatek do mięs też się bardzo dobrze sprawdza.
Składniki:
- pół melona
 - pół puszki kukurydzy
 - pół główki sałaty lodowej
 - 2 pomidory
 - opakowanie fety
 - mała papryka czerwona
 
Sos:
- łyżeczka cukru
 - oregano, tymianek, bazylia
 - sól, pieprz
 - łyżka octu winnego
 - 3-4 łyżki oliwy z oliwek
 - 1-2 łyżki wody
 
Przygotowanie
Melona obieramy i kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki. Paprykę kroimy w paski, pomidora w kostkę. Kukurydzę i ser odsączamy z zalewy. Składniki wsypujemy do miski, mieszamy. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę.












Pysznie wygląda … Moc witamin u Ciebie 🙂