To pierwszy chleb jaki w życiu upiekłam. Zrobiłam go na drożdżach, a nie zakwasie – pomyślałam, że na pierwszy raz…
Nie wiem dlaczego do tej pory nie pojawił się na blogu przepis na carbonarę, gdyż jest to danie, które bardzo…
Przepis nadesłany przez Mniam na wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami. (więcej…)
Babka jest pyszna, nie wymaga wielu składników i jest łatwa w przygotowaniu – jednym słowem ciasto idealne. Babka jest puszysta…
Przepis na pyszną zupę cebulowo-porową z czosnkowym aromatem. Przy okazji miałam przyjemność testować kolejną oliwę od TunisPolu – tym razem…
Przepis na pomidorowe śledzie na słodko z rodzynkami. Mogą stanowić pyszną ciekawostkę na świątecznym stole. Ja lubię śledzie w każdej…
Rzadko gotuję gulasz wołowy ze względu na czas jaki trzeba jemu poświęcić. Mięso, aby było miękkie musi się dusić ok…
Przepis na skrzydełka z kurczaka w zalewie octowej. Do tej pory w taki sposób przygotowywałam rybę, ale pomyślałam sobie, że…
Przepis na warzywną zupę z soczewicą. Jest aromatyczna i rozgrzewająca, a jednocześnie lekka – bez śmietany, mąki czy mięsa. Można…
Carpaccio to danie kuchni włoskiej, które przygotowuje się z surowego mięsa. Danie pierwszy raz podano w Wenecji w 1950 roku hrabinie Amalii Nani Mocenigo, kiedy ta…