Surówka z kapusty pekińskiej inna niż wszystkie, bo z dodatkiem papryki konserwowej i słodkiego sosu chili jest pyszna i będzie…
Pączki mięciutkie i puszyste, z jasną obwódką wkoło wyglądają jak z cukierni, a smakują jeszcze lepiej. Ten tradycyjny przepis znaleziony…
Sałatka nicejska z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej i jak każda znana potrawa, doczekała się wielu wersji.…
Pierś z kurczaka zapiekana po prowansalsku pod pierzynką z pieczonej papryki, oliwek i musztardy to pyszne danie, które można podać…
Ciasto Kusząca Pannica to pyszny i efektowny trójwarstwowy przekładaniec z powidłami porzeczkowymi, kremem orzechowym i galaretką na wierzchu. Świetnie sprawdzi…
Zapiekanki z ciasta francuskiego a la pizza robi się bardzo szybko, a smakują rewelacyjnie. Są świetną propozycją na przekąskę na…
Knedle z mięsem mielonym to bardzo prosty przepis na pyszne kluski ziemniaczane, które można podać na sycący obiad dla całej…
Ciasto Skarb Ali Baby na krakersach, z kremem kajmakowym, galaretką i prażonym sezamem to smakołyk, od którego nie można się…
Racuchy na maślance bez drożdży, ale za to z jabłkami robi się błyskawicznie, a są bardzo smaczne, leciutkie i puszyste.…
Talarki ziemniaczane w ketchupie pieczone w piekarniku to bardzo smaczny i szybki do zrobienia dodatek do obiadu, czy nawet samodzielne…