Tosty z jajkiem sadzonym
Tosty z jajkiem sadzonym są bardzo smaczne, proste do zrobienia i sycące. Idealne na niedzielne śniadanie do łóżka. Dostarczą mnóstwo energii na cały dzień.
Na chleb tostowy nakładamy wędlinę i ser żółty. Wkładamy go do nagrzanego piekarnika i podpiekamy około 5 minut. W tym czasie na patelnię w rozgrzanym masłem ostrożnie wbijamy jajka, posypujemy je solą i pieprzem i smażymy do momentu, aż białka będą ścięte. Na gorące tosty nakładamy rukolę, plastry pomidora, paprykę pokrojoną w paski i na koniec jajko.
Kajmakowiec Królewski to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Kruche ciasto przełożone kajmakiem oraz delikatnym kremem…
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
View Comments
Też uwielbiam jajka sadzone, obiadowo ze szpinakiem i puree ziemniaczanym od zawsze the best :) A wersję jak Twoja robię na Crunchelli - jest szersza od tostów i mieści nawet dwa jajka z szynką i mnóstwo warzyw. I jest bez mąki pszennej :) Polecam