Parówki w panierce z bułki tartej i płatków kukurydzianych są pyszne i chrupiące. Robi się je łatwo i błyskawicznie. Będą wyśmienitą przekąską na imprezie. Dzieci je kochają! Na szczęście obecnie w sklepach można znaleźć parówki dobrej jakości, zrobione w 100% z mięsa, więc bez żadnych wyrzutów sumienia można taką przekąskę przygotować.
Składniki na parówki w panierce:
- 6 parówek dobrej jakości
- 2 jajka
- 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki mąki
- szklanka bułki tartej
- szklanka płatków kukurydzianych
Przygotowanie
Parówki kroimy na trzy części. Jajko roztrzepujemy z jogurtem i mąką. Płatki kukurydziane rozkruszamy na mniejsze kawałki i mieszamy z bułką tartą. Parówki obtaczamy najpierw w cieście jogurtowym, następnie w panierce z płatkami kukurydzianymi. Układamy je na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy z oby stron na złoto. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Zobacz inne przepisy na szybkie przekąski na imprezę:
Pieczone Nuggetsy Z Kurczaka – Odchudzony Przepis
Ziołowe Pieczarki Panierowane – Szybka Przekąska
Imprezowe Muffiny „Kwiatuszki”
Kurczak W Cieście Naleśnikowym Z Sosem Tzatziki
Jajka W Sosie Chrzanowym Na Zimno
Szybka Przekąska Z Tortilli
A co robimy z mąką?