Mizeria ze śmietaną
Mizeria ze śmietaną to klasyczna surówka z ogórków, która często gości na naszych stołach. Jest idealnym dodatkiem do obiadu składającego się z ziemniaków i mięsa albo jajka sadzonego.
Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która utworzy się z posolonych ogórków. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Składniki dodajemy do ogórków. Wlewamy śmietanę i mieszamy dokładnie.
Placuszki to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Te delikatne i puszyste placuszki z borówkami…
Kociołek cygański to danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad, jak i na…
Placki z cukinii to prosty i szybki pomysł na obiad lub kolację, który zawsze się…
Kajmakowiec Królewski to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Kruche ciasto przełożone kajmakiem oraz delikatnym kremem…
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…