Danie jednogarnkowe z mięsem mielonym
Danie jednogarnkowe z mięsem mielonym i ziemniakami jest szybkie, proste do zrobienia i nie wymaga wielu składników. Idealne na pyszny obiad dla całej rodziny – zwłaszcza w chłodne jesienne dni, gdyż rozgrzewa i jest bardzo sycące.
Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni razem z mięsem mielonym. Surowe ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dorzucamy je do cebuli z mięsem. Całość smażymy przez chwilę, następnie dolewamy passatę pomidorową i wodę. Całość dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Jeśli cały płyn w tym czasie odparuje, dolewamy jeszcze trochę wody. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i przyprawy.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…