Kurczak curry z brzoskwiniami
Kurczak curry z brzoskwiniami i warzywami w aksamitnym sosie to pyszne, orientalne danie na szybki obiad, który zrobimy w pół godziny. Jest bardzo proste do zrobienia, a na pewno zasmakuje wszystkim wielbicielom kuchni indyjskiej. Połączenie ostrej pasty curry z kremowym mleczkiem kokosowym i słodkimi brzoskwiniami tworzy bardzo smaczną mieszankę. Potrawę podajemy z ryżem basmati albo chlebkami naan.
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawą curry. Mięso podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Po chwili dodajemy pora pokrojonego w plastry. Po kilku minutach dorzucamy papryki pokrojone w paski i wlewamy bulion. Warzywa dusimy do miękkości. Następnie dodajemy mleczko kokosowe, pastę curry, brzoskwinie pokrojone w kostkę i przyprawy. Całość dusimy na wolnym ogniu jeszcze kilka minut.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
View Comments
Brzmi smakowicie Twoj przepis! Pycha!