Kurczak curry z brzoskwiniami
Kurczak curry z brzoskwiniami i warzywami w aksamitnym sosie to pyszne, orientalne danie na szybki obiad, który zrobimy w pół godziny. Jest bardzo proste do zrobienia, a na pewno zasmakuje wszystkim wielbicielom kuchni indyjskiej. Połączenie ostrej pasty curry z kremowym mleczkiem kokosowym i słodkimi brzoskwiniami tworzy bardzo smaczną mieszankę. Potrawę podajemy z ryżem basmati albo chlebkami naan.
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawą curry. Mięso podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Po chwili dodajemy pora pokrojonego w plastry. Po kilku minutach dorzucamy papryki pokrojone w paski i wlewamy bulion. Warzywa dusimy do miękkości. Następnie dodajemy mleczko kokosowe, pastę curry, brzoskwinie pokrojone w kostkę i przyprawy. Całość dusimy na wolnym ogniu jeszcze kilka minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Brzmi smakowicie Twoj przepis! Pycha!