Makaron tagliatelle z kurczakiem i warzywami
Makaron tagliatelle z kurczakiem i warzywami to pyszne, szybkie i proste do zrobienia danie obiadowe. Bardzo lubię takie połączenia: makaron, podsmażona pierś z kurczaka i warzywa, a wszystko wymieszane z odrobiną sosu śmietanowego i ziołami. Potrawa jest sycąca, ale nie można się powstrzymać przez zjedzeniem całej porcji. Wszystkie smaki świetnie ze sobą współgrają i nawet osoby nie przepadające np. za brokułem będą takim daniem zachwycone.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy al dente na parze lub w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę i posypujemy papryką, solą i pieprzem. Pora i paprykę kroimy w plasterki.
Pieczarki oczyszczamy i również kroimy w plasterki. Podsmażamy na patelni z rozgrzaną łyżeczką oleju na złoty kolor. Usmażone pieczarki odstawiamy. Na tą samą patelnię dolewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim kurczaka. Po chwili dodajemy pora i paprykę. Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, wlewamy śmietanę, dodajemy brokuła, pieczarki, zioła i przyprawy. Całość dusimy 7-10 minut. Na koniec na patelnię przekładamy makaron i mieszamy z kurczakiem i warzywami.
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…