Makaron tagliatelle  z kurczakiem i warzywami

Smaczny pomysł na obiad albo ciepłą kolację.

Składniki:

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • filet z kurczaka
  • cebula
  • 200 g pieczarek
  • papryka czerwona
  • brokuł
  • marchewka
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz
  • 100 ml śmietany

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na rozgrzanej oliwie. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostkę, a marchew w paski. Kurczaka ściągamy z patelni, a na pozostały tłuszcz wrzucamy cebulę, pieczarki i marchewkę. Paprykę kroimy w paski. Do podsmażonych pieczarek dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy ziołami, mieszamy i podsmażamy ok. 5-10 minut. Na koniec smażenia dodajemy śmietanę, mieszamy i dokładamy filety i całość przekładamy na makaron.

Zostaw Odpowiedź

Udostępnij na: