Pierś z kurczaka z porem w sosie curry
Pierś z kurczaka z porem w sosie curry to błyskawiczne i bardzo pyszne danie na obiad dla wielbicieli orientalnych smaków. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę sporej wielkości, oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. W tym czasie pora kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy kurczaka, a na niego pora. Do śmietany dodajemy curry, kurkumę i zioła prowansalskie. Całość dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…