Jajka faszerowane tuńczykiem to pyszna i szybka do zrobienia przystawka na imprezę, świąteczny stół czy zwykłe śniadanie. Cieszy się dużym powodzeniem zwłaszcza w czasie wielkanocnym. Tuńczyk, kukurydza i jajka świetnie się ze sobą komponują, tworząc bardzo smaczną mieszankę.
Składniki na jajka faszerowane tuńczykiem:
- 6 jajek
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- mała cebula czerwona
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- 1-2 łyżki majonezu
- sól, pieprz, papryka słodka (lub ostra jak lubimy)
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka, białka odstawiamy. Żółtka przekładamy do miski razem z odcedzonym tuńczykiem i majonezem. Całość rozgniatamy widelcem lub za pomocą blendera. Następnie dodajemy kukurydzę, drobno posiekaną cebulę i przyprawy do smaku. Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka. Jajka posypujemy sproszkowaną papryką.
Zobacz inne przepisy na jajka faszerowane:
Jajka Faszerowane Łososiem
Jajka Faszerowane
Jajka Faszerowane Szynką I Papryką
Zostaw odpowiedź