Zapiekanka z paluszkami rybnymi

Smaczna i treściwa zapiekanka.

Składniki:

  • opakowanie paluszków rybnych
  • opakowanie mrożonki marchewka z groszkiem
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • 2 torebki ryżu
  • 100 g żółtego sera
  • 2 pomidory
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Marchewkę z groszkiem oraz ryż gotujemy według przepisów podanych na opakowaniu. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce. Marchewkę z groszkiem mieszamy z ryżem, bulionem i polową sera. Całość przyprawiamy solą i pieprzem.  W naczyniu żaroodpornym układamy ryż, na nim pomidory, zamrożone paluszki rybne i posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekamy przez ok 20 minut.

Print Friendly, PDF & Email