Jajka faszerowane szynką i papryką
Jajka faszerowane szynką i papryką to szybki przepis na pyszne i kolorowe przystawki, które będą pięknie prezentować się na świątecznym czy imprezowym stole. Są bardzo smaczne i proste do przygotowania. Połączenie jajek, szynki, marynowanej papryki i groszku jest bardzo udane i tworzy pyszną kompozycję smakową.
Jajka gotujemy na twardo, czyli przez około 8-10 minut, studzimy i obieramy. Szynkę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Groszek blendujemy lub rozgniatamy widelcem na gładką masę. Jajka przekrawamy na połówki, wybieramy żółtka, które rozgniatamy widelcem lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do miski przekładamy szynkę, paprykę, groszek i żółtka. Dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Farsz nakładamy łyżeczką do wgłębień po żółtkach. Jajka układamy na talerzu. Posypujemy je posiekanym szczypiorkiem. Jajka można przygotować kilka godzin czy nawet dzień przed podaniem. Należy je wtedy nakryć folią spożywczą i odstawić do lodówki.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…