Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i papryką
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i papryką to szybki do zrobienia, smaczny i kolorowy dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, ryb czy burgerów. Robi się ją bardzo szybko i nie wymaga wielu składników. Taką surówkę można przygotowywać przez cały rok, gdyż składniki są zawsze dostępne. Zamiast majonezu można dodać jogurt, będzie wtedy również niskokaloryczna.
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i zasypujemy pół łyżeczki soli. Kapustę z solą ugniatamy przez chwilę ręką i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie paprykę kroimy w kostkę cebulę w piórka, marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do miski z kapustą dodajemy resztę warzyw, majonez i odrobinę pieprzu. Całość mieszamy dokładnie. Surówkę można podawać od razu. W lodówce przechowujemy do około 3 dni.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…