Przepis na pyszną sałatkę z młodymi ziemniakami (po sezonie, mogą być zwykłe ziemniaki), chipsami z boczku i czerwoną fasolką.
Składniki:
- 7 szt. średnich, młodych ziemniaków
- puszka fasolki czerwonej
- 200 g boczku surowego
- pęczek szczypiorku
- mała cebulaSos
- 2 łyżki jogurtu
- 2 łyżeczki musztardy
- papryka ostra, sól, pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i kroimy w dość dużą kostkę. Boczek kroimy w cienkie paseczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 min w temp 180 C. Szczypiorek i cebulę siekamy. Fasolkę płuczemy i odsączamy na sitku. Musztardę, jogurt i przyprawy mieszamy ze sobą. Wszystkie składniki wsypujemy do jednej miski, polewamy sosem i mieszamy dokładnie.
Zostaw odpowiedź