Szybka i smaczna sałatka dla wielbicieli wątróbki.
Składniki:
- 400 g wątróbki drobiowej
- opakowanie mixu sałat, albo sałata lodowa
- ok 250 g pomidorków koktajlowych
- 4 ogórki konserwowe
- 4 łyżki pestek dyni
- mąka
- olej
Sos:
- trzy łyżki oliwy
- dwie łyżki octu jabłkowego
- łyżeczka musztardy (rosyjska)
- sól, pieprz, szczypta cukru, oregano, bazylia
Przygotowanie
Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Odstawiamy na ręcznik papierowy do ostygnięcia. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórki kroimy w plasterki, dynię prażymy na suchej patelni. Składniki na sos mieszamy ze sobą. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, zalewamy sosem i mieszamy dokładnie.
Zostaw odpowiedź