Tajska zupa z kurczakiem – szybki i prosty przepis
Tajska zupa z kurczakiem to szybkie i proste do zrobienia danie dla wielbicieli orientalnych smaków. Pierś z kurczaka, makaron noodle, warzywa, mleko kokosowe i przyprawa curry tworzą niezapomnianą kompozycję, która podbije wasze kubki smakowe. Taka zupa jest intensywna w smaku, aromatyczna i rozgrzewająca. W sam raz na chłodniejsze dni.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Marchew i paprykę również kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na niej pierś z kurczaka. Następnie dodajemy marchew i czosnek przeciśnięty przez praskę i dalej smażymy. Po kilku minutach wrzucamy paprykę i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Po tym czasie składniki przekładamy do garnka (jeśli mamy dużą patelnię, nie trzeba tego robić), zalewamy bulionem i mleczkiem kokosowym. Zupę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy makaron pokruszony na mniejsze kawałki, kukurydzę i przyprawy. Całość gotujemy na wolnym ogniu kilka minut, aż makaron będzie miękki. Zupę rozlewamy na talerze i posypujemy posiekaną kolendrą (można tez posypać szczypiorkiem).
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…