Tajska zupa z kurczakiem – szybki i prosty przepis
Tajska zupa z kurczakiem to szybkie i proste do zrobienia danie dla wielbicieli orientalnych smaków. Pierś z kurczaka, makaron noodle, warzywa, mleko kokosowe i przyprawa curry tworzą niezapomnianą kompozycję, która podbije wasze kubki smakowe. Taka zupa jest intensywna w smaku, aromatyczna i rozgrzewająca. W sam raz na chłodniejsze dni.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Marchew i paprykę również kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na niej pierś z kurczaka. Następnie dodajemy marchew i czosnek przeciśnięty przez praskę i dalej smażymy. Po kilku minutach wrzucamy paprykę i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Po tym czasie składniki przekładamy do garnka (jeśli mamy dużą patelnię, nie trzeba tego robić), zalewamy bulionem i mleczkiem kokosowym. Zupę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy makaron pokruszony na mniejsze kawałki, kukurydzę i przyprawy. Całość gotujemy na wolnym ogniu kilka minut, aż makaron będzie miękki. Zupę rozlewamy na talerze i posypujemy posiekaną kolendrą (można tez posypać szczypiorkiem).
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…