Surówka z kapusty pekińskiej inna niż wszystkie
Surówka z kapusty pekińskiej inna niż wszystkie, bo z dodatkiem papryki konserwowej i słodkiego sosu chili jest pyszna i będzie stanowić świetny dodatek do obiadu. Składniki na surówkę można kupić przez cały rok, sprawdzi się więc zarówno na grilla, jak i do świątecznej pieczeni. Robi się ją szybko i smakuje każdemu.
Słodki sos chili możecie zrobić sami, albo kupić w sklepie. Jest sprzedawany w małych buteleczkach w każdym większym markecie na dziale z żywnością egzotyczną czy fit.
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i zasypujemy pół łyżeczki soli. Kapustę z solą ugniatamy przez chwilę ręką i odstawiamy na pół godziny. W tym czasie kukurydzę odsączamy z zalewy, paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, marchew ścieramy na tarce, a szczypior drobno siekamy. Do miski z kapustą dodajemy resztę warzyw, wlewamy ocet i słodki sos chili. Całość mieszamy dokładnie. Surówkę można podawać od razu. W lodówce przechowujemy do około 3 dni.
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…