Pasta czosnkowa – pyszne i zdrowe smarowidło w 5 minut
Pasta czosnkowa to błyskawiczne do zrobienia smarowidło, które można rozsmarować na pieczywie, tortilli czy podać jako dip do świeżych warzyw. Ma dość wyrazisty smak, a czosnek jest mocno wyczuwalny. Jeśli nie tolerujecie dużej ilości czosnku, to taka pasta raczej nie jest dla was. Zalety zdrowotne czosnku jednak pewnie każdy zna, dlatego nie muszę pisać, że warto takie smarowidło od czasu do czasu przygotować, zwłaszcza w sezonie zimowym.
Świetnie sprawdzi się na kanapkach zamiast masła. Warstwę smarowidła można przykryć wędliną, serem żółtym i warzywami. Można również rozsmarować ją na tortilli, dodać rukolę, szynkę, ser żółty i zwinąć w rulon. Takie danie świetnie sprawdzi się na kolację. W ramach przekąski można pokroić w słupki marchew, selera, ogórka czy kalarepę i podać je z pastą.
Fasolę odsączamy z zalewy. Czosnek obieramy. Czosnek, fasolę i olej przekładamy do jednej miski i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy zioła i przyprawy. Mieszamy dokładnie.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…