Pasta czosnkowa – pyszne i zdrowe smarowidło w 5 minut
Pasta czosnkowa to błyskawiczne do zrobienia smarowidło, które można rozsmarować na pieczywie, tortilli czy podać jako dip do świeżych warzyw. Ma dość wyrazisty smak, a czosnek jest mocno wyczuwalny. Jeśli nie tolerujecie dużej ilości czosnku, to taka pasta raczej nie jest dla was. Zalety zdrowotne czosnku jednak pewnie każdy zna, dlatego nie muszę pisać, że warto takie smarowidło od czasu do czasu przygotować, zwłaszcza w sezonie zimowym.
Świetnie sprawdzi się na kanapkach zamiast masła. Warstwę smarowidła można przykryć wędliną, serem żółtym i warzywami. Można również rozsmarować ją na tortilli, dodać rukolę, szynkę, ser żółty i zwinąć w rulon. Takie danie świetnie sprawdzi się na kolację. W ramach przekąski można pokroić w słupki marchew, selera, ogórka czy kalarepę i podać je z pastą.
Fasolę odsączamy z zalewy. Czosnek obieramy. Czosnek, fasolę i olej przekładamy do jednej miski i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy zioła i przyprawy. Mieszamy dokładnie.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…