Smarowidło do chleba z tuńczykiem – prosty i szybki przepis
Smarowidło do chleba z tuńczykiem to pyszna pasta kanapowa, która urozmaici wasze śniadanie czy kolację. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i plastrami ogórka korniszonego na wierzchu. Robi się ją bardzo szybko, wystarczy ugotować i pokroić jajka oraz wymieszać je z resztą składników.
Bardzo lubię pastę kanapkową z tuńczykiem i jajkami, gdyż jest bardzo uniwersalna. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek, można również podać ją z krakersami czy chipsami z tortilli i będzie wtedy pyszną przekąską imprezową.
Jajka gotujemy przez około 6-7 minut od momentu kiedy woda zacznie wrzeć. Studzimy je, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Suszone odsączamy z oleju i również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy, przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
Do tuńczyka dodajemy jajka, suszone pomidory, serek kanapkowy, śmietanę i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie. Pastę odkładamy przynajmniej na pół godziny do lodówki do schłodzenia.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Skoro to szybkie to wchodzimy w to całą rodzinką, dzięki