Tortilla z warzywami

Pyszny pomysł na obiad albo kolację. Zawsze tortille robię z kapustą pekińską, ale tym razem zrobiłam po prostu z tego, co było w lodówce.

Składniki:

  • 5 placków na tortille
  • papryka czerwona
  • pomidor
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 cebule
  • 250 g pieczarek
  • sól, pieprz, papryka czerwona
  • sos cygański
  • dwa ząbki czosnku

Przygotowanie
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulą pokrojoną w piórka.
Mięso kroimy w kostkę i smażymy osobno. Pomidora spażamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, również paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, wyciskamy czosnek, przyprawiamy. Tortille podgrzewamy na patelni, smarujemy sosem, nakładamy farsz i zawijamy.

Print Friendly, PDF & Email