Pyszny pomysł na obiad albo kolację. Zawsze tortille robię z kapustą pekińską, ale tym razem zrobiłam po prostu z tego, co było w lodówce.
Składniki:
- 5 placków na tortille
- papryka czerwona
- pomidor
- 2 filety z kurczaka
- 2 cebule
- 250 g pieczarek
- sól, pieprz, papryka czerwona
- sos cygański
- dwa ząbki czosnku
Przygotowanie
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulą pokrojoną w piórka.
Mięso kroimy w kostkę i smażymy osobno. Pomidora spażamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, również paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, wyciskamy czosnek, przyprawiamy. Tortille podgrzewamy na patelni, smarujemy sosem, nakładamy farsz i zawijamy.
Aż nabrałem ochoty na jedzenie i gotowanie 🙂