Makaron z piersią kurczaka i warzywami

Szybki pomysł na obiad.

Składniki:

  • 0.5 kg makaronu spaghetti
  • 350 g mięsa z piersi kurczaka
  • 5 duże pieczarki
  • cebula
  • marchewka
  • ok szklanka bulionu jarzynowego
  • puszka fasoli czerwonej
  • olej, sól, pieprz
  • mąka, masło
  • koperek
  • przyprawa do kurczaka

Przygotowanie
Mięso kroimy na kawałki i posypujemy przyprawą do kurczaka. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, marchew w słupki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnię wrzucany mięso, potem pieczarki, cebulkę, marchew. Gdy warzywa zmiękną dodajemy odsączoną fasolę i zagęszczamy zasmażką z bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu posypujemy koperkiem.

Print Friendly, PDF & Email