Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku z boczkiem i cebulą
Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku z boczkiem i cebulą to pyszny pomysł na uniwersalne danie, które można podać na obiad, na imprezie ze znajomymi czy na świątecznym stole. Jest niezwykle smaczna i aromatyczna, a robi się ją bardzo szybko. Takie wyborne danie powstaje tylko z trzech prostych składników. Będzie świetnie smakować podane z puree ziemniaczanym, sosem chrzanowym albo w towarzystwie chrupiącego pieczywa.
Jeśli mamy surową białą kiełbasę, najpierw gotujemy ją w wodzie i studzimy. Każdą kiełbaskę przekrawamy wszerz na dwie równe części. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na jego dnie układamy cebulę pokrojoną w piórka. Każdy kawałek kiełbasy owijamy cienkim plastrem boczku i układamy na cebuli. Całość posypujemy przyprawami. Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy 20 minut pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze około 15 minut, aż boczek i kiełbasa nabiorą złotego koloru.
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…