Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku z boczkiem i cebulą
Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku z boczkiem i cebulą to pyszny pomysł na uniwersalne danie, które można podać na obiad, na imprezie ze znajomymi czy na świątecznym stole. Jest niezwykle smaczna i aromatyczna, a robi się ją bardzo szybko. Takie wyborne danie powstaje tylko z trzech prostych składników. Będzie świetnie smakować podane z puree ziemniaczanym, sosem chrzanowym albo w towarzystwie chrupiącego pieczywa.
Jeśli mamy surową białą kiełbasę, najpierw gotujemy ją w wodzie i studzimy. Każdą kiełbaskę przekrawamy wszerz na dwie równe części. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na jego dnie układamy cebulę pokrojoną w piórka. Każdy kawałek kiełbasy owijamy cienkim plastrem boczku i układamy na cebuli. Całość posypujemy przyprawami. Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy 20 minut pod przykryciem, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze około 15 minut, aż boczek i kiełbasa nabiorą złotego koloru.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…