Przepis na obiad lub kolację dla wielbicieli fasolki szparagowej. Podałam z ryżem, można również z makaronem albo bez niczego. Danie jest bardzo sycące.
Składniki:
- 250 g fasolki szparagowej
- 100 g serka topionego (u mnie ziołowy)
- 100 g sera żółtego
- 150 g szynki
- 3-4 łyżki mleka
- sól, pieprz
Przygotowanie
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Do rondelka wrzucamy topiony ser, pokrojony na mniejsze kawałki ser żółty, mleko, przyprawy. Podgrzewamy składniki, aby się roztopiły. Na patelni podsmażamy szynkę pokrojoną w paski. Do szynki dodajemy fasolkę i sos serowy. Mieszamy.
oj, a ja tylko z bułką tartą zawsze jadłam fasolkę albo solo 😀 a tu można tak ciekawie ją podać!