Pasta jajeczna z pomidorem – szybka pasta do pieczywa
Pasta jajeczna z pomidorem i serem żółtym, jest prosta i błyskawiczna do zrobienia, a smakuje pysznie. Jest wyśmienitym smarowidłem na kanapki. Z własnoręcznie upieczonym chlebem smakuje rewelacyjnie. Pastę można przygotować dzień wcześniej, a rano tylko posmarować nią chleb, ewentualnie dodać na wierzch jeszcze jakieś dodatki, np. kiszonego ogórka czy paprykę i śniadanie mamy gotowe. Jest to bardzo dobry pomysł na szybki posiłek, kiedy rano nie mamy czasu na [przygotowanie czegokolwiek.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pomidora nacinamy u góry na krzyż i zanurzamy we wrzątku. Trzymamy go we wrzątku około 2 minuty, następnie obieramy ze skórki, która powinna teraz łatwo odchodzić. Pomidora kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek siekamy. Jajka, pomidora, ser żółty, szczypiorek, majonez i jogurt przekładamy do jednej miski. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…