Pasta jajeczna z pomidorem – szybka pasta do pieczywa
Pasta jajeczna z pomidorem i serem żółtym, jest prosta i błyskawiczna do zrobienia, a smakuje pysznie. Jest wyśmienitym smarowidłem na kanapki. Z własnoręcznie upieczonym chlebem smakuje rewelacyjnie. Pastę można przygotować dzień wcześniej, a rano tylko posmarować nią chleb, ewentualnie dodać na wierzch jeszcze jakieś dodatki, np. kiszonego ogórka czy paprykę i śniadanie mamy gotowe. Jest to bardzo dobry pomysł na szybki posiłek, kiedy rano nie mamy czasu na [przygotowanie czegokolwiek.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pomidora nacinamy u góry na krzyż i zanurzamy we wrzątku. Trzymamy go we wrzątku około 2 minuty, następnie obieramy ze skórki, która powinna teraz łatwo odchodzić. Pomidora kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek siekamy. Jajka, pomidora, ser żółty, szczypiorek, majonez i jogurt przekładamy do jednej miski. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…