Pasta jajeczna z pomidorem – szybka pasta do pieczywa
Pasta jajeczna z pomidorem i serem żółtym, jest prosta i błyskawiczna do zrobienia, a smakuje pysznie. Jest wyśmienitym smarowidłem na kanapki. Z własnoręcznie upieczonym chlebem smakuje rewelacyjnie. Pastę można przygotować dzień wcześniej, a rano tylko posmarować nią chleb, ewentualnie dodać na wierzch jeszcze jakieś dodatki, np. kiszonego ogórka czy paprykę i śniadanie mamy gotowe. Jest to bardzo dobry pomysł na szybki posiłek, kiedy rano nie mamy czasu na [przygotowanie czegokolwiek.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pomidora nacinamy u góry na krzyż i zanurzamy we wrzątku. Trzymamy go we wrzątku około 2 minuty, następnie obieramy ze skórki, która powinna teraz łatwo odchodzić. Pomidora kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek siekamy. Jajka, pomidora, ser żółty, szczypiorek, majonez i jogurt przekładamy do jednej miski. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…