Przepis na szybkie i proste w przygotowaniu klopsiki pieczone w piekarniku. Możemy je podać z dowolnym sosem na obiad albo zjeść na zimno np. z dipem pomidorowym jako przystawkę.
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego
- ok 1/2 szklanki bułki tartej
- sól, pieprz
- jajko
- łyżka musztardy
- ząbek czosnku
- łyżeczka suszonej pietruszki
Przygotowanie
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy musztardę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, pietruszkę i bułkę tartą. Ugniatamy na jednolitą masę i formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na natłuszczonej blaszce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok 25 min w temp 180 stopni.
Super pyszne ! Polecam ! 🙂