Właściwie to miała być zupełnie inna sałatka – z ryżem i czerwoną papryką. Po risotto na obiad stwierdziłam jednak, że nie mam ochoty na ryż w sałatce i pozamieniałam składniki. Jak dla mnie wyszło smaczniej niż planowałam.
Składniki:
- 5 jajek
- puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach
- puszka kukurydzy
- cebula czerwona
- 150 g wędzonego sera żółtego
- kilka kawałków papryki konserwowej
- puszka ciecierzycy
- 3-4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę, tuńczyka i ciecierzycę osączamy. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem. Ser, jajka, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem. Przed podaniem schładzamy.
Zostaw odpowiedź