Ostatnio lubię w sałatkach zestawienie brokuła i ziemniaka – to już druga wersja takiej sałatki, tym razem z kukurydzą i ogórkiem kiszonym.
Składniki (5 porcji):
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Brokuła dzielimy na drobne różyczki i gotujemy w posolonej wodzie. Warzywa studzimy. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy jogurt i przyprawy. Sałatkę mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…