Przepis na szybką zupę z fasolą z puszki i pomidorami. Smaczna i sycąca.
Składniki:
- puszka czarnej fasoli (może być biała lub czerwona)
- duża marchew
- puszka pomidorów
- 250 g dobrej kiełbasy
- 200 g boczku
- cebulka
- ok 1, 5 l bulionu
- łyżka sosu sojowego
- oregano, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra, sól
Przygotowanie
Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy startą na tarce marchew i smażymy jeszcze chwilę. Podsmażone składniki przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy zmiksowane pomidory i zagotowujemy. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolkę, sos sojowy i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze około 10 min.
Zostaw odpowiedź