Przepis na szybką i smaczną przystawkę na zimno – jajka w sosie z rzodkiewką i groszkiem.
Składniki:
- 5 jaj
- pół puszki groszku konserwowego
- 5-6 rzodkiewek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 płaskie łyżeczki chrzanu tartego
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz.
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy nadmiar wody i przekładamy do miseczki. Dodajemy groszek, majonez, śmietanę, jogurt, chrzan i przyprawy do smaku. Mieszamy dokładnie. Sos przekładamy do salaterki, na nim układamy jajka i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Zostaw odpowiedź