Zdrowa fit sałatka, która idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Jeśli sałatkę podzielimy na dwie duże porcje, to każda będzie miała 350 kcal.
Składniki:
Przygotowanie
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Cukinię kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni lub grillujemy. Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę kroimy w piórka, słonecznik prażymy na suchej patelni. Sok z cytryny, oliwę i czosnek przeciśnięty przez praskę łączymy ze sobą. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…