Zapiekane bułeczki

Pyszne śniadanie lub kolacja, którą można przyrządzić z nie do końca już świeżych bułek, z którymi nie wiadomo co zrobić. Uwielbiam je jeść z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 6 bułek
  • masło
  • 10-15 oliwek
  • 200 g szynki
  • 7 pieczarek
  • cebula
  • sól i pieprz
  • 200 g sera żółtego

Przygotowanie
Cebulę i szynkę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki – podsmażamy na patelni, dodając pieprz o sól. Bułki przekrawamy na pół i smarujemy masłem. Na każdą bułkę nakładamy łyżkę farszu, pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy startym serem. Bułki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.

Print Friendly, PDF & Email