Pasta z jajek i twarogu to pyszna klasyka, która świetnie sprawdzi się na sycące śniadanie. Jest prosta, szybka do zrobienia i nie wymaga wielu składników. W towarzystwie świeżych bułek i chrupiącej sałaty może stanowić dobry przepis na udane rozpoczęcie dnia. Takie kanapki mogłabym jeść codziennie!
Składniki na pastę z jajek i twarogu:
- 4 świeżych jajek kurzych
- 200 g twarogu półtłustego
- 2 łyżki majonezu
- łyżka jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Twaróg rozgniatamy widelcem. Szczypiorek siekamy. Jajka, twaróg i szczypior przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez, jogurt i musztardę. Całość mieszamy dokładnie i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zostaw odpowiedź