Pasta z tuńczyka i serka wiejskiego
Pasta z tuńczyka i serka wiejskiego to pyszne i bardzo szybkie do zrobienia smarowidło, które idealnie pasuje do grzanek albo chrupiącego świeżego pieczywa. Świetnie komponuje się z kiszonym ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem. Jeśli lubicie tuńczyka, z pewnością przypadnie wam do gustu.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Serek wiejski, jajka, tuńczyka, czosnek i przyprawy przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę. Schładzamy pół godziny w lodówce.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…