Pasta z tuńczyka i serka wiejskiego
Pasta z tuńczyka i serka wiejskiego to pyszne i bardzo szybkie do zrobienia smarowidło, które idealnie pasuje do grzanek albo chrupiącego świeżego pieczywa. Świetnie komponuje się z kiszonym ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem. Jeśli lubicie tuńczyka, z pewnością przypadnie wam do gustu.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Serek wiejski, jajka, tuńczyka, czosnek i przyprawy przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę. Schładzamy pół godziny w lodówce.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…